NEWS – U.NXT Press release

IN DUTCH ONLY

P E R S B E R I C H T

Veelzijdige kweekvijver van talent van en door internationale bedrijven

Vernieuwende bachelor U.NXT verbindt techniek, creativiteit en zakelijke kracht

EINDHOVEN, 16 maart 2020 – In het najaar gaat in Eindhoven de nieuwe internationale bachelor Creative Business Studies U.NXT van start. Deze opleiding leert studenten hoe ze hun creatieve denkvermogen kunnen toepassen op technologie en business. Studenten gaan aan de slag met challenges van grote bedrijven en leren in een online omgeving. De opleiding is kweekvijver voor talent die de vakgebieden techniek, creativiteit en business verbindt. Zo zorgt U.NXT dat de bachelor aansluit bij wat het internationale bedrijfsleven van toekomstige medewerkers vraagt.

U.NXT is een private instelling: een samenwerking met de University of Northampton en SintLucas. Een van de initiatiefnemers en ondernemer Bart Andriessen: “We merken dat regulier onderwijs losraakt van de praktijk en dat studenten niet altijd de vaardigheden leren waar bedrijven om vragen. Dat moet anders kunnen.” Creatief strateeg Coen van Ham vult aan: “De toekomst vraagt om mensen die niet alleen een hoog IQ hebben, maar die ook sociaal, emotioneel, oplossingsgericht en creatief sterk zijn. Denkers, dromers én doeners. Daarom ontwikkelden we deze praktijkgerichte bachelor, die creativiteit, techniek en ondernemerszin met elkaar verbindt.”

Challenges van bedrijven en online leren

De opleiding is in meerdere opzichten vernieuwend. Zo bestaat de ene helft van de opleiding uit praktijk. U.NXT gelooft dat theoretische kennis in de praktijk toepassen de beste manier is om te leren. Studenten gaan daarom aan de slag met geaccrediteerde challenges van internationale bedrijven; actuele praktische vraagstukken over relevante thema’s van de toekomst. Dit levert de onderneming inzichten op, en de studenten werkervaring en een goed netwerk.

De tweede helft bestaat uit theorieles via MOOCs (Massive Online Open Courses). Een bewezen online platform met de beste lesstof van internationale universiteiten en organisaties. Deze is, waar nodig, elke drie maanden aanpasbaar. Professionele MOOC-moderators begeleiden de studenten en houden hun voortgang in de gaten.

Gegamificeerde omgeving en persoonlijke begeleiding

Dorien Verdier ademt innovatie in haar zinnen. Zij leidt U.NXT naar succes en verbindt de juiste partijen. “Wij vinden dat je geen klaslokalen nodig hebt. Je kunt in een digitale omgeving juist heel efficiënt en gevarieerd leren. Studenten kunnen in hun eigen tempo leren, op het moment dat het beste bij ze past. De challenges voer je uit in teamverband in een gegamificeerde omgeving. We voegen daarbij spelelementen toe, wat motiveert, leren leuk maakt en aansluit op de leerbehoefte van de huidige generatie studenten. Begeleidt door een persoonlijke coach én een teamcoach voor persoonlijke én professionele vaardigheden.

Kweekvijver van talent: technisch, creatief en zakelijk

Voor bedrijven vormt de nieuwe opleiding een kweekvijver van veelzijdig talent. “Op een Technische Universiteit zitten mensen met de focus op onderzoek.”, zegt curriculumleider Johan Louter. “Een opleiding als Nijenrode richt zich op business en een kunstacademie op creativiteit. Onze studenten zijn persoonlijk en professioneel sterk ontwikkeld, en zijn expert op het gebied van technologie, data, business, creativiteit en communicatie. Bovendien zijn ze opgeleid in de praktijk om zo beter aan te sluiten bij het bedrijfsleven, klaar voor de toekomst.”

Praktische informatie

Op 12 maart 2020 is U.NXT succesvol geaccrediteerd in Engeland door een board van vijf Engelse universiteiten. De Engelstalige driejarige opleiding start in september 2020. Studenten kunnen met dit diploma aan de slag in een breed scala aan banen, variërend van new business developer, innovator en business data analist tot product developer en financial engineer.

Studenten ontvangen na hun studie een internationaal erkend Brits bachelor-diploma, compleet met Cap en Gown, van de University of Northampton.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Donna Rijkers, communicatie.

+31 (0)6 51 58 01 12, donna.rijkers@unxt.org

Informatieavonden voor studenten en hun ouders zijn op donderdag 19 maart, donderdag 16 april en woensdag 13 mei, van 18:30 tot 21:30 uur bij het Microlab in Eindhoven. Maar ook via Skype, telefonisch of in een persoonlijk gesprek kunnen geïnteresseerden meer informatie krijgen.